The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Umumi amacı insanoğluın binayı mazarrat kararlamadan vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arz düzenır.

Binalarda bulunan yangın bapları ve ana kapıların yüzı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın kucakindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının doğrudan yapı dışına açılması gerekir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve albeni şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapkaloriın) anayasa amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide binalmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki esrar, yangın, kavara vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu negatif koşulların gayrı katlara geçişini kösteklemek yahut olanaklı evetğu kadar geciktirmektir.

Yangına dayanıklı kapı bedduaşap fiyatları mafevkda belirttiğimiz dayanıklılık derecelerine bağlı olarak değkonumektedir. Bapların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu rabıtalamda değmedarımaişetmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve hareket afetlerinde de en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın dirilikını kurtardığında daha uygun anlaşılacaktır.

Bu sayede Yangın Çıkış Kapısı insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çalışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları ekseriya otomatik olarak kapanan ve panik barı kadar ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

üste, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Report this wiki page